Wetgeving autoruiten blinderen politie

deTintspecialist is op de hoogte van de wetgeving omtrent autoruiten blinderen

Wanneer u geregeld deel neemt aan het verkeer heeft u ze vast wel eens gezien. We hebben het dan over auto’s die aan alle kanten geblindeerd zijn. Volledig geblindeerde ramen in een auto noemen we ook wel privacy glass. U kunt als medeweggebruiker niet of nauwelijks zien wie zich in de auto bevindt. Dat is niet zo erg voor de mensen die achterin zitten in de geblindeerde auto.

Maar voor de veiligheid op de weg is het toch wel heel erg prettig als u op zijn minst oogcontact kunt maken met de bestuurder, al is het maar om te kijken of hij uw kant op kijkt en u dus gezien heeft. Om deze reden bestaat er ook een wetgeving autoruiten blinderen.

Volvo V40 ramen blinderen
mini cooper clubman blinderen
Opel astra tinten vanaf b stijl
Peugeot blinderen

De Tintspecialist houdt zich aan de wetgeving autoruiten blinderen

Het blinderen van autoramen is toegestaan maar het volledig blinderen of te donker tinten van de voorruit en de ramen in de portieren aan de voorzijde is verboden. Er zijn in de wet Europese richtlijnen vastgelegd. De Tintspecialist is volledig op de hoogte van deze regelgeving en zal uw auto daarom altijd binnen deze normen tinten en blinderen. Hiermee voorkomt u hoge boetes en zelfs een invordering van het kenteken deel 1.

Europese richtlijnen autoruiten blinderen

Er bestaat sinds 1 mei 2009 een wetgeving autoruiten blinderen die te vinden is onder richtlijn 92/22/EEG. U heeft zich aan deze regels te houden als bestuurder van de auto. Een geblindeerde auto is toegestaan mits de lichtdoorlaatbaarheid van de voorruit minimaal 55% is. Dit geldt ook voor de ramen in de portieren aan de voorzijde.

De achterruiten mogen wel voorzien zijn van een donkere autoruitfolie, mits uw auto voorzien is van een rechter buitenspiegel. Raamfolie brengen we aan de binnenzijde van het raam aan en kan naast een bepaalde lichtdoorlaatbaarheid ook uit verschillende kleurtinten bestaan. Uiteraard kunt u bij De Tintspecialist zelf een keuze maken uit deze tinten.

Tint meter bij de tintspecialist

Het meten van lichtdoorlaatbaarheid bij politiecontroles

De politie controleert in Nederland streng op auto’s met geblindeerde autoruiten. Is er een vermoeden dat uw voorruit of uw zijruiten aan de voorkant te donker getint zijn? Dan zal u staande gehouden worden. Ook wanneer uw achterruiten geblindeerd zijn en u geen buitenspiegels heeft, zullen ze u aanhouden. Met een speciale tintmeter kunnen zij de lichtdoorlaatbaarheid van uw autoruiten meten. Wanneer men constateert dat uw autoruiten te donker getint zijn, krijgt u een boete. In de meeste gevallen mag u ook niet verder rijden tot de folie verwijderd is. Dit is een lastig klusje waar u zelf wel even bezig mee bent, zeker wanneer u niet de juiste gereedschappen heeft om dit te bewerkstelligen.

De wijze van meten met een meetinstrument

Uw autoruit wordt op drie verschillende plekken door de politie gemeten om een eenduidig en eerlijke meting te kunnen verrichten. Vervolgens wordt de gemiddelde waarde gecorrigeerd met de vaste correctie van 5%. Wanneer men vermoedt dat er meerdere ruiten niet aan de eisen voldoen moeten per ruit drie metingen worden verricht. Om te voorkomen dat de politie op plaatsen meet waar de lichtdoorlatendheid eis niet van toepassing is, zoals de bovenzijde van de voorruit, zijn voor de voorruit en de zijruiten meetpunten vastgesteld. Voordat wij bij De Tintspecialist de raamfolie gaan aanbrengen meten wij ook met een speciale meter de lichtdoorlaatbaarheid. Ook achteraf nadat we het folie hebben aangebracht doen wij nog een meting om er zeker van te zijn dat we aan de wettelijke eisen voldoen.

Ongeval ontstaan door getinte ramen

Wanneer naar aanleiding van de getinte ruiten een ongeval is ontstaan waarbij letsel aan personen of schade aan goederen is toegebracht, dan ontvangt u niet direct een boete. Er zal dan een proces-verbaal opgemaakt worden terzake van deze overtreding. Dergelijke situatie moeten echt voorkomen worden en daarom blinderen wij bij De Tintspecialist uw autoruiten altijd volgens de huidige wetgeving.

Een afspraak maken voor het blinderen van uw autoruiten

Door uw kenteken of het type door te geven kunnen wij spoedig een offerte toesturen. Vergeet daarbij niet aan te geven welke ruiten u wilt laten voorzien van raamfolie. Zijn dat enkel de achterruiten om uw passagiers meer privacy te geven? Of om uw spullen te beschermen tegen een auto inbraak? Of zijn dat de voorruiten om u meer rijcomfort te bieden tijdens momenten dat de zon laag hangt of er hinderlijke schitteringen ontstaan door de zon?

Wij tinten en blinderen alle ruiten van uw auto binnen 3 uur. Ondertussen kunt u plaatsnemen in onze comfortabele wachtruimte. Wanneer u een afspraak maakt bij De Tintspecialist hoeft u dus nooit lang te wachten. Wij geven daarnaast 10 jaar garantie op de door ons geblindeerde en getinte ramen.